søndag 13. juni 2010

Turister

13. juni. Seligman, Arizona
Vi er virkelig blit gode turister! I dag har vi sett alt en god turist BØR se on the road.
Først kjøretur på vei mot Grand Canyon. Nye fjellformasjoner hver gang horisonten blir ny.


Vi passerer "the four corner". Punktet der fire stater møtes; Colorado, New Mexico, Utah og Arizona.
Vel inne i Arizona; Ny utrolig fjellformasjon.

Ved Elephant Foot Mountain stopper vi, og jeg kjøper et smykke av en indianerkvinne som bor i det store Hope reservatet. Hun og mange andre indianere lager smykker av sølv og av steiner som finnes i området.


Lunsj og bensin i Tuba City. Golden Sands restaurant har egg og bacon og pannekaker.



Litt lenger inne i reservatet: Skilt som viser oss at her kan vi se fotavtrykk av dinosaurer. Indianere viser oss rundt, vi kan selv bestemme hvor mye vi vil betale for det. Det ER faktisk helt tydelige spor av dinosaurer. "Petronized" av vulkan aske tror guiden vår.






Grand Canyon. WOW. Turister fra hele verden er kommet for å se. Ikke så vanskelig å forstå det. Dagens trim blir her, i 2500 fot, langs kanten av svimlende stup. Frodig midt i det karrie. Vår-vakkert.




Ut på ettermiddagen; Middag på en gammel Diner på selveste Route 66. Salatbar og så mye spaghetti med kjøttboller vi kunne spise for 7 dollar. Ikke spesielt godt....men vi ble mette så det holder - sikkert til langt uti morrada´n.


Så kruser vi inn i solnedgangen på "The mother road", lander på et vakkert sted midt på ruta( ikke midt på, for det nærmer seg LA, men midt på selve den gamle veien). Campingplassen har selvfølgelig tatt navn etter den kjente ruta fra nord-øst til sør-vest.

I morgen: Hoover dam og LAS VEGAS :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar